BLOGI: Flown paluu työarkeeni

Pipsa Aro
26.4.2022

Yli kaksi vuotta olen työskennellyt 90% kotoa. Paikassa, jossa minulla ei ole hyvää työpistettä, ergonomia on niin ja näin, kissat hyppivät sylissä ja läppärillä, yksin ilman työkavereita sekä seinät aika usein päälle kaatuneina. Keskittyminen katkeaa satoja kertoja päivän aikana – kyllä te tiedätte.

Viime vuoden elokuuhun asti luulin, että lähiostarilla monesti ohittamani työskentelykoppi on Smartblockin mallikappale, kuin messuille tuotu esittelykappale kauppakeskuksen asiakkaille. Vasta kun julkistin LinkedInissä työnhakuni ja Spacehubin toimitusjohtaja Tuomas Ilolan ottaessa minuun yhteyttä, tutkimukseni paljasti tuon työskentelykopin olevan yksi Spacehub-verkoston varattavista työtiloista! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin yksityisiä työtiloja julkisilla paikoilla. Tällaisiin työtiloihin olin törmännyt aiemmin vain isommissa toimistoissa ja coworking-tiloissa, siis suht saavuttamattomissa.

Sain työnantajaltani Spacehub-krediittejä käyttööni, koska a) täytyyhän minun markkinointijohtajana tuntea tuotteemme ja palvelumme ja b) on pelkästään luonnollista, että omat tiimiläisemme saavat itse maistaa makeaa monipaikkaista työtä!

Viisi kuukautta myöhemmin olen käyttänyt yhteensä n. 500 € (eli keskimäärin 10 h/100 € kuukaudessa) työskentelyyn eri Spacehubeissa Helsingissä ja Espoossa.

Ja siten flow on tehnyt paluun työarkeeni.

Näiden 5 kuukauden aikana olen tehnyt myös paluun Helsingin keskustaan, ihmisten ja palveluiden pariin. Rakastan sitä, että voin varata itselleni oman työtilan pariksi tunniksi kerrallaan Kluuvista tai Kampista, Triplasta tai Redistä, ja hoitaa kaikki juoksevat asiani lounasaikaan, syödä lounaan omassa rauhassa ja palata taas työskentelemään pariksi tunniksi. Monesti Spacehub-päivinäni huomaan ajan lentävän taivaan tuuliin syvän flow-tilan ansiosta, ja lisäänkin varaukseeni puolituntisia muutamaan kertaan. Päivän päätteeksi olen saanut usein kolmesta neljään työtehtävää valmiiksi alusta loppuun. Ja se on vaativassa työssäni todella poikkeuksellista.

Jos sinullakin on ollut flow hukassa työarjessasi, kokeile linnoittautumista läppärisi kera Spacehubiin ja koe itse, miten se vaikuttaa to do -listasi lyhenemiseen. Lue lisää ja ehdota kokeilua työnantajallesi, jolloin voit saada myös itse ilmaista Spacehub-käyttöä: kokeilu uusille yritysasiakkaille.